AIRCONDITIONING Op het gebied van airconditioning kan Aircoin een grote variëteit leveren aan installaties. Hiervoor gebruiken wij voornamelijk installaties van het merk Hitachi. Hiernaast leveren we o.a. fuji, carrier, daikin, mitsubishi, fujitsu, western en airwell. Het productoverzicht van Hitachi is hier te downloaden.

De keuze van het systeem wordt exact afgestemd op de omstandigheden en uw specifieke wensen. Indien het maar één enkele ruimte betreft zullen over het algemeen de bekende split-systemen worden toegepast. Voor meerdere ruimten, complete kantoorgebouwen of bij nieuwbouw van centrale luchtbehandelinginstallaties is het Multi-invertersysteem of een  VRF-systeem vaak de ideale oplossing.

Centrale luchtbehandelingsinstallatie

Het grote voordeel van een centrale luchtbehandelingsinstallatie zijn de vele keuze mogelijkheden en de grote mate van vrijheid. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld verse buitenlucht bij te mengen, bevochtigen, ontvochtigen, warmteterugwinning toe te passen en is het mogelijk om zowel te koelen als te verwarmen.

 

Daarnaast kunnen warmtepompen toegepast worden voor zowel koeling als verwarming van de lucht. Door middel van het variabel volume systeem is het mogelijk om individueel per kantoor of ruimte de temperatuur te regelen. Het centrale systeem heeft vele voordelen. Het nadeel is echter dat de kanalen relatief veel ruimte in beslag nemen. Daarom is dit type installatie vooral geschikt bij nieuwbouw.

 

Het Mitsubishi KX-systeem is een 2-pijpssysteem waarbij meerdere binnendelen (max. 16 stuks) worden aangesloten op slechts één buitendeel. Elk binnendeel heeft zijn eigen thermostaat en blijft dus individueel regelbaar. Het gewenste koeleffect wordt tot stand gebracht door een modulerend geregeld inverter multi systeem.

 

Split- en multi-split systemen

Dit systeem is ideaal indien maar één of enkele ruimten gekoeld dienen te worden. De montage is eenvoudig en het systeem is relatief goedkoop. Per ruimte is één binnenunit geplaatst en op het dak of aan de wand is één buitenunit geplaatst.

Gezamenlijk is dit het splitsysteem. Het nadeel is dat bij toepassing in grotere getale het rendement ten opzichte van een centraal systeem aanzienlijk minder hoog is.

 

Multi-invertersysteem of een  VRF-systeem

Het multi-invertersysteem bestaat uit één centrale unit waaraan maximaal 16 binnenunits gekoppeld kunnen worden. Per ruimte/kantoor kan onafhankelijk gekozen worden voor zowel koelen als verwarmen. Dit is dus ideaal bij kantoorgebouwen waarbij zowel kantoren aan de oost als aan de west zijde geplaatst zijn, waarbij de ene zijde verwarming vraagt en de andere zijde koeling.

 

Airconditioning middels koudwatersystemen.

Het koudwatersysteem werkt met het transport medium water. Door koud water rond te pompen naar ventilator convectoren kunnen meerdere ruimten gekoeld worden.

Voor alle systemen geldt dat AIRCOIN in nauw overleg iedere gewenste installatie volgens uw wensen en eisen kan ontwerpen. Uiteraard is het mogelijk om de diverse systemen uit te breiden met een management of gebouwbeheerssysteem.